Sportkampioenen 2018 gehuldigd

Sportkampioenen 2018 gehuldigd
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Het Thalia Theater in Oud-IJmuiden stond vrijdagavond in het teken van het Sportgala 2019. Een groot aantal sporters ontving van het gemeentebestuur voor hun fantastische prestaties in 2018 het bronzen beeldje.

Openwaterzwemmer Lars Bottelier mag zich een jaar lang Sportman van het jaar 2018 noemen terwijl baanwielrenster Tessa Dijkman de titel Velsense Sportvrouw van het jaar 2018 ontving. Skateboarder Jason Lijnzaad werd Sporttalent door zilver te pakken tijdens de Asian Games en de prijs voor Sportploeg van het jaar ging naar het team openwaterzwemmen van VZV. De vier zwemmers Erno Vriens, Iwan Vos, Tenzin Tieman en Lars Bottelier werden Nederlands Kampioen op de 4 X 500 meter.

De titel Sportmaster ging naar de handboogschieter Judith Porsch voor het behaalde Wereldkampioenschap en de titel gehandicapte Sporter 2018 ging naar Scott van Polen, die in 2018 opgenomen werd in de nationale ploeg rolstoelrugby dat zich deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio tot doel heeft gesteld.

Voor de eerste keer werd een gouden beeldje uitgereikt. De ouders van de afwezige sporticoon Matthijs Büchli, die vakantie viert, namen het beeldje in ontvangst. De 26-jarige wielrenner uit Santpoort-Zuid werd afgelopen dinsdag gehuldigd voor zijn vorige week veroverde goud op de onderdelen teamsprint en keirin.

Het gala werd gepresenteerd door Frank Snoeks, sportverslaggever Studio Sport, die samen met Simon de Weers voor de laatste maal voor de organisatie van het gala zorgden. Ook zij ontvingen voor hun jarenlange inzet een beeldje.