Huldiging wereldkampioen Matthijs Büchli

Huldiging wereldkampioen Matthijs Büchli
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Dinsdagavond stond de feestzaal van de Wildeman in Santpoort in het teken van de huldiging van de tweevoudige wereldkampioen baanwielrennen Matthijs Büchli. In het bijzijn van burgemeester Frank Dales en de wethouder sport Bram Diepstraten werd Büchli gehuldigd voor zijn geweldige prestatie in het Poolse Pruszkow.

De 26-jarige wielrenner uit Santpoort-Zuid veroverde daar goud op de onderdelen teamsprint en keirin. In 2016 bij de Spelen van Rio behaalde hij al zilver op de keirin en was hij op een WK in 2013 en 2014 al twee keer derde.

Nadat hij beladen was met cadeaus waaronder wijn van wijnhuis Ten Bilt,, een speciale taart van banketbakker Wesseling en een tienjarig lidmaatschap van de harddraverij-vereniging barstte het feest los.