Werkbezoek PvdA met partijleider Asscher

Werkbezoek PvdA met partijleider Asscher
Foto RTV Seaport: Chris Hoppenbrouwer

Zaterdagmiddag bracht een delegatie van de PvdA, onder leiding van de partijleider Lodewijk Asscher, een werkbezoek aan Wijk aan Zee. Samen met de lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Adnan Tekin werd een wandeling door het dorp gemaakt.

Het onderwerp voor die dag was de beruchte granietregen veroorzaakt het bedrijf Harsco gevestigd op het terrein van Tata Steel.

Tijdens de wandeling konden inwoners en andere belangstellenden met beide heren hierover van gedachten wisselen. Vanaf een hoog duin werd de uitgebreid de befaamde installatie bekeken en besproken. Vervolgens werd het gesprek voortgezet in het Dorpshuis.

Gedeputeerde Adnan Tekin legde uit wat zijn positie is ten aanzien van dit probleem en wil hierbij de grootst mogelijke openheid betrachten. Zo schrijft hij regelmatig een blog onder andere ook over dit onderwerp.

Asscher legde vooral de nadruk op gezondheid en veiligheid. Daarnaast wil hij zoveel mogelijk samenwerking zoeken met Adnan Tekin.