Dinsdag verkiezingsdebat FNV IJmond

Dinsdag verkiezingsdebat FNV IJmond

In het kader van de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten organiseert Lokaal FNV IJmond een verkiezingsdebat. Op dinsdag 5 maart om 19:30 uur gaan kandidaten van de diverse politieke partijen met elkaar en met het publiek in gesprek in Buurtcentrum De Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk.

Het eerste thema dat aan de orde komt is de woningnood. De provincie bepaalt in hoge mate waar wat gebouwd mag worden en voert samen met de gemeenten de regie bij de bouw van huizen. De schaarste aan (goedkope en sociale huur)woningen is enorm. Wat kunnen en willen de kandidaten de Staten daaraan doen?

Het tweede thema is de energietransitie. De provincie speelt een sleutelrol in het milieu- en klimaatbeleid door het verstrekken van subsidies en vergunningen en de handhaving ervan. Hoe kunnen we omschakelen naar een ambitieus klimaatbeleid zonder dat de gemiddelde werknemer en burger het kind van de rekening wordt?

De stellingen worden ingeleid door Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV. De gespreksleiding is in handen van Gertjan Huijbens, bekend van RTV Seaport en Raadsplein TV.