Lintjes voor vrijwilligers Zee- en Havenmuseum

Lintjes voor vrijwilligers Zee- en Havenmuseum
Foto: Reinder Weidijk

Het was een grote verassing voor twee vrijwilligers van het Zee- en Havenmuseum Joke Hutter-Visser en Sijmen Schouten. Ze waren niets vermoedend naar het museum gekomen om de opening bij te wonen van de tentoonstelling museumschatten.

Maar voordat burgemeester Frank Dales overging tot de officiƫle openingshandeling werd hem de ambtsketen aangereikt zodat hij namens de Koning de twee vrijwilligers kon benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Beide waren zeer verrast zoals bijgaande video laat zien.

Dit jaar viert het museum haar 25-jarig bestaan. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers, toen en nu. Mensen die de handen in elkaar slaan om het erfgoed van de IJmond te bewaren en een mooie plek in onze samenleving te geven.
De tentoonstelling museumschatten is samengesteld met favoriete objecten van de vrijwilligers en het hele jaar te zien om woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

.