Rode Kruis adviseert over veiligheid thuis

Rode Kruis adviseert over veiligheid thuis
© RTV Seaport ?PR

Weet u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Veel mensen realiseren zich niet dat hele gewone dingen in huis zoals bijzettafeltjes of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Het project ‘Rode Kruis aan huis’ helpt dit voorkomen.​​

Goed opgeleide Rode Kruis-vrijwilligers geven graag voorlichting over veiligheid in en om het huis.  Dit gebeurt door het afleggen van huisbezoeken waarbij een vragenlijst (veiligheidscheck) wordt doorgenomen. De huisbezoeken zijn gratis. Soms gaat het over simpele tips en aanpassingen waarvan u zich misschien niet bewust bent.

De vrijwilliger van Rode Kruis bespreekt daarna hoe de aandachtspunten uit het advies kunnen worden opgepakt. In een tweede gesprek wordt nagegaan of het gelukt is de oplossingen te realiseren en of er verdere ondersteuning nodig is.

Kent u iemand of wilt u zelf wel wat tips en adviezen over veiligheid in en om het huis? Dan kunt u contact opnemen met het Rode Kruis IJmond, Erik Hartendorf, ehartendorf@rodekruis.nl.  Zie ook: www.rodekruisijmond.nl