Rode Kruis adviseert over veiligheid thuis

Jaarlijks vallen meer slachtoffers door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer. Heel gewone dingen in huis zoals bijzettafeltjes of losliggende vloerkleden kunnen oorzaak zijn voor onherstelbaar letsel. Het project ‘Rode Kruis aan huis’ helpt dit voorkomen.​​

Goed opgeleide Rode Kruis-vrijwilligers geven voorlichting over veiligheid in en om het huis door – gratis – huisbezoeken en het doornemen van een vragenlijst. Soms zijn het simpele tips en aanpassingen waarvan u zich niet bewust bent. De vrijwilliger bespreekt daarna hoe de aandachtspunten kunnen worden opgepakt. In een tweede gesprek wordt nagegaan of het gelukt is de oplossingen te realiseren en of er verdere ondersteuning nodig is.

Voor tips en adviezen over veiligheid in en om het huis kunt u contact opnemen met Rode Kruis IJmond, Erik Hartendorf, ehartendorf@rodekruis.nl.  Zie ook: www.rodekruisijmond.nl