Extra activiteiten bij Pieter Vermeulen

Extra activiteiten bij Pieter Vermeulen
Foto: Pieter Vermeulen museum

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er weer allerlei activiteiten in het Pieter Vermeulen.

De Afval-Experience is heel leuk voor alle kinderen vanaf 4 jaar. In deze interactieve tentoonstelling over (zwerf-)afval maken bezoekers kennis met Samoerai-krijgers Shiro en Sakuma: die schrikken van al het zwerfafval, zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoep- papiertjes en sigarettenpeuken, dat op de grond is gegooid en ze willen daar iets aan doen. Ze besluiten daarom hun wapens om te smelten tot afvalgrijpers en kinderen en jongeren te stimuleren om ook een training voor Samoerai-schoonmaker te gaan doen.

In het museum begint voor de bezoekers de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren ze van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is, maar juist stoer!

En verder zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals poppenkast! Op zondag 24 februari is er voor de kleintjes om 13.30 de gratis poppenkastvoorstelling “Rommel in het bos”(vanaf 3 jaar). Ga aan de slag met blik!

Op dinsdag 19 februari, woensdag 20 februari en vrijdag 22 februari kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een pennenbakje of maak een slang. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.