Cornelis Vreeswijk leeft voort in IJmuiden

Cornelis Vreeswijk leeft voort in IJmuiden
Foto: Cornelis Vreeswijkgenootschap Jan van den Broek

Zaterdagmiddag stond de foyer van de Stadsschouwburg Velsen in het teken van de in IJmuiden geboren troubadour Cornelis Vreeswijk. Veel liefhebbers van zijn muziek waren naar de presentatie gekomen van het album de “Thuishavensamba”, een registratie van het Cornelis Vreeswijk Gala dat op 12 november 20012 werd gevierd in dezelfde Schouwburg. Wethouder Jeroen Verwoort van kunst en cultuur nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Er waren optredens van de band onder leiding van Laurens Joënsen met medewerking van onder andere Fay Lovsky, Fernando Lameirinhas, Janos Koolen en Henrik Holm.

Cornelis Vreeswijk (8 augustus 1937–12 november 1987) was een bijzonder mens. Geboren in IJmuiden verhuisde hij op jonge leeftijd naar Zweden, waar hij een van de meest invloedrijke artiesten van de 20e eeuw werd. Een Borstbeeld van Cornelis Vreeswijk staat bij de strandopgang in IJmuiden.

De DVD/CD is te bestellen via www.cornelisvreeswijk.nl