Zee- en Havenmuseum extra open

Zee- en Havenmuseum extra open
Foto: Zee- en Havenmuseum

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is in de beide weken van de Krokusvakantie alle middagen geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Dit betreft de periode van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart. Alleen op maandagmiddag is het museum dan gesloten. 

Het museum bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat het gehele jaar met veel festiviteiten. Iedereen van 25 jaar heeft gratis toegang. Alle bezoekers kunnen middels een prijsvraag iedere maand prachtige prijzen winnen. Kinderen zullen zich niet vervelen in het museum en mogen (bijna) overal in- en aankomen.

Er zijn drie verschillende speurtochten van peuter tot puber. Verder leren kinderen knopen leggen, kunnen ze hun hoofd steken in een duikerspak, kapitein spelen in het stuurhuis van de kotter in het buitenmuseum of op de brug, plaatsnemen op een rib of in een redding capsule en nog veel meer. Klim ook naar de gerenoveerde toren en geniet van het grandioze uitzicht.

Op zaterdagmiddag 23 februari is het motoren draaimiddag. Vanaf 2 maart is de jubileumtentoonstelling ‘Museumschatten’ te bezoeken. Kortom genoeg redenen om deze schoolvakantie het museum (weer) eens te bezoeken. Museumkaart is geldig. Zie voor alle info en festiviteiten www.zeehavenmuseum.nl en het adres is Havenkade 55 in IJmuiden.