Beslaglegging dreigt op deuren nieuwe zeesluis

Beslaglegging dreigt op deuren nieuwe zeesluis
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de deuren van de nieuwe zeesluis heeft gebouwd dreigt met beslagleggen op de deuren. Er is een conflict ontstaan tussen de bouwer en OpenIJ, het consortium van BAM en VolkerWessels over de meerkosten van de bouw van de stalendeuren en over de bankgarantie waarvan OpenIJ gebruik heeft gemaakt.

Het bedrijf Geosung, de bouwer van de deuren, wil het door OpenIJ als bankgarantie gevorderde bedrag van 7,3 miljoen terug. Geosung heeft in een toelichting laten weten dat OpenIJ niet de deuren in ontvangst kan nemen en vervolgens ook het geld kan terugvorderen.

BAM en VolkerWessels leden inmiddels ruim 200 miljoen euro verlies op het project en is de verwachte ingebruikneming van de nieuwe zeesluis ruim 2 jaar vertraagd.