Ed Geels IJmonder van het Jaar 2018

Ed Geels IJmonder van het Jaar 2018
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Fotograaf Ed Geels heeft maandagavond de titel ‘IJmonder van het Jaar 2018’ gewonnen. In een spannende eindstrijd bleef hij de vijf andere finalisten voor. De jury, die het moeilijk vond om tot een keuze te komen, roemt Geels om zijn ‘belangeloze, lokaal overstijgende en duurzame inzet voor de maatschappij.’

De IJmuidenaar werd genomineerd vanwege de Velsen Kalender met surrealistische foto’s, die hij samen met Jeff Folkerts maakte. Het grootste deel van de opbrengst van deze kalender, zo’n 16.000 euro, is naar naar hospice De Heideberg in Santpoort-Noord gegaan. Zichtbaar geëmotioneerd droeg Ed Geels zijn prijs op aan de vrijwilligers van het bijna thuis huis, die in zijn ogen ‘de echte helden zijn’.

Ambassadeur van de fotograaf was Henk Brandjes, die voor de zevenkoppige jury een pleidooi hield dat uiteindelijk de doorslag gaf. De andere kandidaten waren Eline Schmidt van Koel Productions, Chris van der Zwan van Telstar, Suleman Celik van de Kuba Moskee, Mariëlle van Zijl van speeltuin Zeewijk en de jonge Hidde Nouwen, die vakanties voor zieke kinderen mogelijk maakt,

De jaarlijkse uitverkiezing, waarvan de finale wederom in het Kennemer Theater in Beverwijk werd gehouden, is een initiatief van de IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland. Onze video- en fotoreportage volgen.