Zee- en Havenmuseum viert 25-jarig bestaan

Zee- en Havenmuseum viert 25-jarig bestaan
© RTV Seaport / PR

Op 26 maart 1994 werd het IJmuider Zee- en Havenmuseum door de toenmalige minister van Cultuur, mevrouw Hedy d’Ancona, geopend. Gedurende het gehele jaar 2019 viert het museum dit 25-jarig jubileum met speciale activiteiten.

De tentoonstelling ‘Opstand in IJmuiden’, nu te zien en toont de geweldige inzet van de vrijwilligers van het eerste uur. ‘Museumschatten’, te zien vanaf 2 maart, toont de favoriete museumstukken van de huidige vrijwilligers. Iedere bezoeker die aantoonbaar 25 jaar is krijgt het gehele jaar gratis entree. Iedere eerste woensdag van de maand is er een gratis rondleiding met een speciaal thema.  Op de website staat de actuele feestkalender.

Het museum, begonnen om het markante gebouw van de Visserijschool te behouden, staat na 25 jaar fier overeind en heeft een blijvende plaats in de samenleving verworven. Een bijzonder wapenfeit dat gevierd mag en zal worden.