Help de pad oversteken!

Help de pad oversteken!
Foto: paddenwerkgroep Bleek en Berg

Paddenwerkgroep Bleek en Berg zoekt vrijwilligers die tijdens de paddentrek één of meer avonden per week willen helpen met het overzetten van padden op en rond de Bergweg in Bloemendaal.

Het overzetten van padden tijdens de trek is helaas nodig, vertellen Joost van Marion en Marlouk Alders, de coördinatoren van de paddenploeg. De padden zijn na de winterslaap erg traag. De oversteek naar het voortplantingsgebied (waarbij vaak verkeerswegen doorkruist moeten worden) duurt daardoor lang, met alle risico van dien.

Om te voorkomen dat veel dieren worden doodgereden, patrouilleren vrijwilligers met zaklantaarns langs de weg en helpen de dieren veilig naar de overkant. Uiteraard geldt dat hoe meer vrijwilligers een handje helpen, hoe meer dieren er gered kunnen worden.

Wilt u zich opgeven, stuur dan een bericht met uw contactgegevens en op welke avond(en) u kunt helpen naar joostvanmarion@hotmail.com. Desgewenst kunt u ook eerst om meer informatie opvragen. U wordt ingewerkt door ervaren vrijwilligers.