Piano Duo Dimitrov-Boelee in ‘t Mosterdzaadje

Piano Duo  Dimitrov-Boelee in ‘t Mosterdzaadje
Foto RTV Seaport/PR

Het pianoduo Dimitrov-Boelee is op zondag 3 februari om 15.00 uur voor het eerst te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Vierhandige muziek van Mozart, Brahms, Rachmaninov en Liszt staan op het programma.

Hun samenwerking begon tijdens hun studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Een opmerkelijk duo dat al snel in de prijzen viel en regelmatig voor radio en tv optreden.

Elvira maakt de inleving voor het publiek nog groter door voor elk stuk iets over de muziek te vertellen. Over het vierhandig spel vertelt ze: “Het is één van de meest unieke vormen van kamermuziek. Het is alsof je twee puzzelstukjes hebt die precies in elkaar passen en elkaar aanvullen”.

‘t Mosterdzaadje is een half uur voor aanvang geopend.
Toegang is gratis een bijdrage in de onkosten is welkom.