Extra gratis rondleiding Zee- en Havenmuseum

Extra gratis rondleiding Zee- en Havenmuseum
Foto: IJmuider Zee- en Havenmuseum

Eén van de jubileumactiviteiten van het 25-jarige Zee- en Havenmuseum is een themarondleiding op elke 1e woensdag van de maand. Omdat de twee rondleidingen op woensdag 6 februari al zijn volgeboekt biedt het museum een derde aan die om 14.45 uur begint. Het thema van de rondleiding is de geschiedenis en het graven van het Noordzeekanaal.

De rondleidingen starten met een film die aansluit bij het onderwerp, dat elke maand een ander thema belicht.

Reserveren vooraf wordt aanbevolen en kan via de website van het museum www.zeehavenmuseum.nl.
De rondleiding is, na betaling van de toegangsprijs of scannen van een museumkaart, gratis en duurt ongeveer een uur.

Op 26 maart 1994 werd het IJmuider Zee- en Havenmuseum door de toenmalige minister van Cultuur, mevrouw Hedy d’Ancona, geopend. Gedurende het gehele jaar 2019 viert het museum dit 25-jarig jubileum met speciale activiteiten.