Topdrukte op Tata Steel Chess Tournament

Topdrukte op Tata Steel Chess Tournament
Foto RTV Seaport/PR

Afgelopen weekend togen schaakliefhebbers massaal naar het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. In totaal waren er zo’n 5000 bezoekers. Die namen natuurlijk een kijkje bij de grootmeesters. Dat leidde er zelfs toe dat er een wachtrij ontstond voor de deur van de speelzaal in De Moriaan.

Ook de kinderactiviteiten tijdens het Tata Steel Chess Festival weekend waren drukbezocht, van schaakles en schaakwedstrijden tot judo of schaatsen op een kunstbaantje op het Julianaplein. Veel kinderen probeerden ook even een handtekening te scoren of een selfie te maken met een van de grootmeesters na afloop van de partijen. Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk opende op zondag de ronde met de traditionele gongslag.
“Ik vind het geweldig dat het Tata Steel Chess Festival zoveel belangstelling heeft getrokken”, aldus Myra Rooselaar, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament.