IJmondcommissie over grafietregen op tv

IJmondcommissie over grafietregen op tv
FOTO RTV Seaport / PR

Dinsdagavond 22 januari komen de raden van de gemeente Velsen, Heemskerk en Beverwijk bijeen in de IJmondcommissie. Op de agenda staan de stofoverlast en grafietregen van Tata Steel en zijn contractant Harsco. Raadsplein TV zendt deze bijzondere bijeenkomst in de raadzaal van Velsen rechtstreeks uit.

Bewoners uit Wijk aan Zee plaatsten vorige week een advertentie in de Volkskrant waarin ze om aandacht van premier Rutte voor de problematiek proberen te krijgen omdat de lokale en provinciale overheden in hun ogen geen vuist kunnen maken. Hoe kijken raadsleden uit de drie gemeenten hier tegenaan? Vinden zij ook dat de volksgezondheid van de inwoners in het geding is en kunnen zij hun wethouders oproepen om actie te ondernemen? De provincie is verantwoordelijk voor de vergunningen en heeft reeds toegezegd een onderzoek naar de gezondheid van omwonenden te starten. Vindt de IJmondcommissie dit afdoende?

De uitzending begint om 19.20 uur met een voorbeschouwing en tussendoor en na afloop zijn er interviews. In Velsen te volgen via Ziggo kanaal 40 en in de rest van de IJmond en de wereld via de website, Facebookpagina en het YouTube-kanaal van RTV Seaport.