Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen
Foto: Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen.

Met leuke activiteiten in de Bibliotheek voor peuters, kleuters en volwassenen veelal geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers. Het boek gaat over kater Harry, die bijna altijd binnen is. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?

Voor de kleinste geeft theater Poppengrollen op woensdag 23 januari (IJmuiden) en vrijdag 25 januari (Velserbroek) om 10.00 uur een poppenkastvoorstelling. De kinderen en hun ouders worden meegenomen in de zoektocht naar het huis van Harry.

Voor volwassenen is er woensdag 23 januari om 19.30 uur een lezing van Xpressief coachen over kinderen en hun emoties. Ook kinderen kampen met emoties, maar hoe kun je hier (het beste) mee omgaan? Dit en meer komt aan bod tijdens de lezing. Graag van tevoren aanmelden.

Voor kleuters (4-6 jaar) is er op 30 januari het Voorleesfeest! Deze week in IJmuiden, afwisselend met Velserbroek is er op woensdagmiddag voorlezen met een leuke activiteit van 14:30 – 15:30 uur.