Viertal wint Atlantische roeiwedstrijd

Viertal wint Atlantische roeiwedstrijd
PR foto (via Facebook)

The Dutch Atlantic Four uit Haarlem, Spaarndam en Velsen heeft de prestigieuze roeiwedstrijd The Talisker Whisky Atlantic Challenge gewonnen. Woensdag even na middernacht Nederlandse tijd kwamen zij als eersten over de finish in Antigua in het Caribisch gebied. De start was 34 dagen eerder op de Canarische Eilanden. 

Het viertal, waaronder Velsenaar Erik Koning, legde met een speciale roeiboot maar liefst 3000 zeemijl (ongeveer 5600 kilometer) af over open water, zonder tussenstops. Vooraf was de verwachting dat de race ongeveer 60 dagen zou duren, maar de goed getrainde Nederlanders deden het bijna twee keer zo snel.

Hoewel het hun eerste race van deze omvang was, waren Erik en zijn teamgenoten Art Adema, David de Bruijn en Marcel Ates vooraf al getipt als de winnaars in het deelnemersveld van 28 teams uit 14 landen. Zij maakten hun favorietenrol vanaf de start waar door direct de leiding te nemen en die niet meer af te staan. Zie voor foto’s en filmpjes Facebook Dutch Atlantic Four.