Russische muziekverhalen voor piano en cello

Russische muziekverhalen voor piano en cello
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 18 januari om 20.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de pianist Daan Treur en de cellist Willem Stam. Hun programma is een verklanking van epische Russische verhalen en folklore. Componisten zijn Dmitry Kabalevsky, Leos Janacek en Alfred Schnittke.

Het programma is een eerbetoon aan het echtpaar  Mila Baslawskaja en Dmitri Ferschtman, hun opleiders aan het Conservatorium. Voor hun spelen ze de zelden uitgevoerde sonate  van Dmitry Kabalevsky, een sprookje van Leos Janacek over Tsaar Berendyey’en de zeer krachtige eerste cello sonate van Alfred Schnittke.

Vanaf het moment dat Willem Stam in 2006 uit Canada naar Nederland emigreerde en zijn muziekstudie  vervolgde was er de vriendschap en de samenwerking met de Haarlemse Daan Treur. Sindsdien reisden ze over de wereld, zowel als duo als in groter muziekverband. Recentelijk waren ze in Uruquai voor hun jaarlijkse deelname aan een internationaal muziekfestival.