Matthijs Büchli Sporticoon van Velsen.

Matthijs Büchli Sporticoon van Velsen.
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

De eerste SPORTICOON van de gemeente Velsen is baanwielrenner Matthijs Büchli! Dit jaar is de award Sporticoon toegevoegd aan de nominaties voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent, Master en Gehandicapte Sporter. De huldiging van alle winnaars vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 8 maart in het Tahlia Theater in Oud-IJmuiden.

De prijs van Sporticoon wordt uitgereikt aan een sporter of ploeg die driemaal de titel in een bepaalde categorie heeft gewonnen. De winnaar van deze award heeft een grote bijdrage geleverd om zijn of haar sport te promoten. De winnaar kan niet genomineerd worden in de hierboven genoemde andere categorieën. Ieder jaar wordt bekeken of een sporter of team voor deze bijzondere prijs in aanmerking komt.

Meer info op de website www.sportgalavelsen.nl. Via de aanmeldknop op deze website moeten nominaties vóór 21 januari 2019 worden doorgegeven.