Nieuwe kans ferry IJmuiden-Amsterdam

Nieuwe kans ferry IJmuiden-Amsterdam
RTV Seaport/Ron Pichel

Er komt een proefvaart van een nieuwe, snelle ferryverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam. Dat maakte ondernemer Jim Iskes van het gelijknamige IJmuidense sleepbedrijf zondagavond via een video bekend tijdens het Nieuwjaarsgala van de ondernemersvereniging OV IJmond.

Zes jaar geleden maakte een Connexxion een einde aan deze lijndienst met een draagvleugelboot, omdat het niet langer rendabel was.  Samen met Adriaan Jumelet van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij wil Iskes laten zien dat zo’n lijndienst naar Amsterdam wel degelijk een goede kans van slagen heeft. Er komen in hun plannen dan wel tussenstops in Beverwijk en Zaandam.

Het tweetal mikt vooral op het vervoer van toeristen en dagjesmensen van en naar Amsterdam. Zij willen daarvoor een millevriendelijk schip inzetten. Vorig jaar maakte voorzitter Ton van der Scheer van OV IJmond op hetzelfde gala ook al melding van de plannen voor een nieuwe veerverbinding met Amsterdam. Die zou volgens hem met elektrische boten worden uitgevoerd.

In plaats van een traditionele nieuwjaarstoespraak, werden zondagavond een drietal video’s met interviews met diverse ondernemers en bestuurders uit de IJmond vertoond. In een van de drie video’s kwam halverwege het plan van Iskes en Jumelet ter sprake.