Pianiste Maria Prokofieva in ‘Mosterdzaadje

Pianiste Maria Prokofieva in ‘Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

De pianiste Maria Prokofieva voelt een zielsverwantschap met Chopin en dat gaat ze laten horen. Op zondag 16 december om 15.00 uur brengt ze een programma waarin zijn onsterfelijke muziek klinkt in Walsen, Polonaises, Mazurka’s, Nocturnes en een Scherzo. 

Maria Prokofieva werd geboren in Wit-Rusland, grenzend aan Polen. Zij herkent in zijn muziek haar eigen emoties.

Zo vormen de mazurka’s  een muzikaal dagboek van Chopin. In deze korte stukken weet hij veel emotie te gieten.  De walsen, vol elegantie, charme en genialiteit behoren tot de meest geliefde werken van Chopin. En elke Nocturne is een klein meesterwerk. In de Polonaise, de nationale Poolse dans, weerspiegelt het patriottische voelen van de uit zijn land verbannen Chopin.

Een half uur voor aanvang is de zaal open. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de onkosten is welkom.