Caroldienst in Engelmunduskerk Velsen-Zuid

Caroldienst in Engelmunduskerk Velsen-Zuid
Foto RTV Seaport/PR

De traditionele Christmas Caroldienst wordt zaterdagmiddag 8 december in de Engelmunduskerk in Oud-Velsen gehouden. Een afwisselend samenspel van lezingen uit de bijbel, carols, gemeentezang, gebeden en orgelspel, naar het Engelse voorbeeld van een “Festival of Lessons & Carols”.

Het met een aantal gastzangers versterkte Engelmunduskoor brengt onder leiding van dirigente Philien Schouten behalve vertrouwde carols ook een aantal wat minder bekende kerstliederen als “The Advent carol”, “Still, still, still” en “I wonder as I wander” ten gehore. Het hoofdorgel wordt bespeeld door Jaap Haringa. De organiste Agnes van Bekkum uit Bloemendaal bespeelt het koororgel en de piano.

De dienst begint om 16.30 uur. De kerk gaat om 16 uur open. De toegang is gratis. Na de dienst wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Daarna is iedereen welkom in de Goede Herderzaal om elkaar onder het genot van een glaasje wijn nader te ontmoeten.