Bronzen keurmerk Rode Kruis Ziekenhuis

Bronzen keurmerk Rode Kruis Ziekenhuis
Foto RTV Seaport/PR

Op 4 december nam Jaap van de Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg in ontvangst uit handen van wethouder Haydar Erol van de gemeente Beverwijk.

Zorginstellingen zijn doorgaans grootverbruikers van energie, water en voedsel. Via een Green Deal onderstrepen zorginstellingen het belang om de instellingen versneld te verduurzamen. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) ondertekende als een van de eerste instellingen de Green Deal.

Het RKZ heeft afgelopen periode gekozen voor led-verlichting, plaatsing van een nieuwe luchtbehandelingskast (energieklasse A++) op het dak en de isolatie van leidingen en appendages (afsluiters). Ook heeft de organisatie zijn medewerkers gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen of te gaan carpoolen. Het RKZ behoort tot één van de 35 van de in totaal 800 zorginstellingen in Nederland die het Bronzen Milieucertificaat ontvangt.