Duo Kaleidoscope in ’t Mosterdzaadje

Duo Kaleidoscope in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Duo Kaleidoscope bestaat uit Katja Pitelina en Reiko Tsuiki. Op vrijdag 7 december om 20.00 uur brengen deze grote talenten op historische fluiten het programma ‘Portretten van dwarsfluit’  met daarin  muziek uit vijf eeuwen, van de Renaissance tot nu.

Te beluisteren is hoe acht componisten zich hebben laten inspireren door de fluiten van hun tijd. Blavet, van Eyck, Pignolet de Montéclair, Wilhelm Friedemann Bach, Beethoven, Doppler.

De naam van hun duo doen Katja en Reiko eer aan. Zoals in een caleidoscoop bonte glasstukjes telkens wisselende patronen vormen, zo laten Katja en Reiko met hun verschillende fluiten steeds weer andere kleuren horen. De luisteraar ervaart elk stuk als een fascinerende tijdreis en de fluitistes weten er pakkende anekdotes bij te vertellen.