Chris van der Zwan dubbel onderscheiden

Chris van der Zwan dubbel onderscheiden
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel

Twee onderscheidingen binnen 24 uur. Het gebeurt niet vaak, maar Chris B. van der Zwan maakte het mee. Maandagavond werd hij door bondsvoorzitter Michael van Praag benoemd tot lid van verdienste van de KNVB, dinsdag verraste burgemeester Frank Dales hem met een koninklijke onderscheiding.

Aanleiding was Van der Zwans vertrek als lid van de Raad van Commissarissen van Telstar, de club waarvoor hij zich al tientallen jaren inzet. Hij ontving de onderscheidingen vanwege zijn grote verdiensten voor het voetbal, de maatschappij en het bedrijfsleven.

Naast het ondernemerschap in vooral de nautische sector, had Chris B. van der Zwan een grote passie: voetbal. Hij zette zich op vrijwillige basis in als bestuurslid van IJVV Stormvogels. Van die club is hij nog steeds adviseur en sponsor. Bij Telstar was hij elf jaar lid van de Raad van Commissarissen, waarin hij de portefeuille voetbalbeleid onder zijn hoede had. En hij was mede-initiatiefnemer en voorzitter van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk en het Havenfestival.