Schuberts Winterreise in ‘t Mosterdzaadje

Schuberts Winterreise in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 30 november om 20.00 uur wordt Schuberts Winterreise uitgevoerd door de pianist Patrick Hopper en de bariton Joost van Tongeren. Deze cyclus, een meesterwerk,  bevat de meest huiveringwekkende liederen, geschreven aan het eind van zijn heel korte leven.

In 2006 maakten Patrick Hopper en Joost van Tongeren hun debuut in ‘t Mosterdzaadje. Eveneens met de Winterreise.  Voor uitvoerders en luisteraars een muziekwerk waar je steeds verder in groeit.

Het verhaal is niet zo ingewikkeld: Door liefdesverdriet gaat een jongeman te voet op reis. Een tocht vol ontberingen, zelfmedelijden, kou en bevroren tranen. Zijn eenzaamheid en uiteindelijk de verzoening met zijn lot  kan begrepen worden als de levensweg van de mens.