Nocturnes van Chopin in ‘Mosterdzaadje

Nocturnes van Chopin in ‘Mosterdzaadje
© RTV Seaport /PR

Een nieuwe ster in ‘t Mosterdzaadje is de pianiste Eline Bergman. Op zondag 25 november om 15.00 uur laat zij het publiek smelten bij de mooie Nocturnes van Frederic Chopin. Ook speelt ze de Petrarca Sonnetten van Franz Liszt. Na haar studie in Groningen vervolgde ze haar studie in Boedapest. Eline is tevens afgestudeerd in de Romaanse talen en culturen. Zij zal zonder onderbreking van applaus de nocturnes uitvoeren.  Over Chopin schrijft ze:

“Hij is één van de meest geliefde componisten voor pianisten omdat hij een prachtig oeuvre heeft nagelaten voor de piano. De nocturnes vormen een groot onderdeel daarvan. Geïnspireerd door de Ierse componist John Field die het genre bedacht, schreef Chopin er vele. Een ‘nocturne’ verwijst naar nachtelijke sferen en is een pianostuk met harmonische begeleiding in de linkerhand en de melodie in de rechterhand als zang zonder woorden”.