Hoorns Byzantijns Mannenkoor

Hoorns Byzantijns Mannenkoor
© RTV Seaport / PR

Zondag 25 november zingt het Hoorns Byzantijns Mannenkoor tijdens de eucharistieviering van 10:00 uur  in de oudkatholieke H. Engelmunduskerk, Kon. Wilhelminakade in IJmuiden.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) is eind 1985 opgericht. Vanaf het begin heeft het koor zich gepresenteerd als een niet kerkelijk gebonden koor dat zich ten doel stelt de Slavisch-Byzantijnse gezangen zo authentiek mogelijk te vertolken. De nadruk ligt vooral op het liturgische repertoire van de Russisch-orthodoxe kerk. Vanaf 1989 staat het koor onder de artistieke leiding van Grigori S. Sarolea.

De oudkatholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus nodigt het Hoorns Byzantijns Mannenkoor jaarlijks uit om de laatste zondag van het kerkelijk jaar, voordat de advent begint (de vier weken van voorbereiding voor kerst) muzikaal en feestelijk op te luisteren.