Alzheimer Trefpunt in Velsen

Alzheimer Trefpunt in Velsen
© Alzheimer Nederland

Dinsdag 20 november om 19:30 uur is er weer een Alzheimer Trefpunt in Velsen met als  het onderwerp is: “Dementie, je hebt het samen”. Deze avond wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek aan het Dudokplein.

Het doet veel verdriet om je geliefde te zien veranderen van een zorgzame wederhelft in een zorgafhankelijke partner. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid die jullie hadden, verdwijnt langzaam maar zeker naar de achtergrond. Dit proces is een opeenstapeling van allerlei soorten verlies. De verbondenheid blijft bestaan en soms ervaar je momenten waarin je je partner of je ouder weer even herkent. Maar er zijn veel dingen waarvan je beetje bij beetje afscheid moet nemen. Wat kun je doen om je relatie liefdevol te houden? En hoe zorg je ervoor dat je niet in een isolement terechtkomt?

Gespreksleider Mick Flieringa gaat hierover in gesprek met casemanager Bernie Groenestein.