Intocht Sinterklaas en zijn Pieten in IJmuiden

Intocht Sinterklaas en zijn Pieten in IJmuiden

Sinterklaas is met zijn 150 pieten onderweg naar IJmuiden. Nog één nachtje slapen en dan is het zover. Zaterdag meert het schip af het schip aan de Loswalkade bij de Kleine Sluis in IJmuiden waar hij verwelkom wordt geheten door Burgemeester Frank Dales en een kade vol met kinderen en hun ouders. Op de Loswalkade start het programma om 12.00 uur met muziek. .

Om 13.00 uur begint de intocht door IJmuiden. De stoet gaat via de Kanaaldijk en de Kerkstraat naar de Kennemerlaan, waar om 13.25 uur een stop is op het Kennemerplein. Om 14.00 uur vertrekt de stoet naar het Velserhof, waar om 14.15 uur een kort bezoek wordt gebracht.

Om 14.45 uur vertrekt de stoet via de Lange Nieuwstraat richting Plein 1945. Daar start om 15.00 uur het programma met als afsluiting de balkonscène met Sinterklaas en de burgemeester.

Sint doet een beroep op de volwassen toeschouwers op goed op de kinderen te letten.
Gedurende de intocht dienen verkeersdeelnemers met verkeershinder rekening te houden. Zie ook www.sintijmuiden.nl of www.facebook.com/Sint-IJmuiden