Boetes bij controle op vangst zeebaars IJmuiden

Boetes bij controle op vangst zeebaars IJmuiden
Foto RTV Seaport/PR

Naar aanleiding van diverse meldingen, binnengekomen bij de politie eenheid Noord-Holland basisteam IJmond, werd er onlangs gecontroleerd langs het Noordzeekanaal en het Sluizengebied. Er waren meerdere meldingen dat er op grote schaal op zeebaars zou worden gevist en dat veel van deze zeebaars zou worden meegenomen. Sinds 1 oktober mag een sportvisser weer 1 zeebaars van minimaal 42 cm meenemen.

BOA’s van Sportvisserij MidWest Nederland voerden samen met collega’s van de politie diverse controles uit. Er werd proces verbaal uitgeschreven voor het niet hebben van de nachtVISpas op het Noordzeekanaal (€ 140,-).

Twee vissers zijn op heterdaad betrapt op het voorhanden hebben van levende en ondermaatse zeebaars. Omdat er hierbij sprake was van dierenmishandeling, is tegen beide vissers proces verbaal opgemaakt. Deze processen verbaal zijn ingezonden naar de officier van justitie, die de hoogte van de boete bepaald. De komende tijd volgen meer controle acties.