Het Helikon Kwartet en de natuur

Het Helikon Kwartet en de natuur
© RTV Seaport / PE

Op zondag 18 november om 15.00 uur zijn vier jonge veelbelovende strijkers aan het werk in ’t Mosterdzaadje in een programma met muziek dat aandacht heeft voor klimaatverandering. Uitgevoerd wordt werk van de de Letlander Peteris Vasks en de Engelse Ryan Probert.

Het Helikon Kwartet  bestaat uit Stella Zake en Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). Ze werken sinds 2015 samen en zijn in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Dit bijzondere programma werd in samenwerking met de NJO Muziekzomer gemaakt met de bedoeling meer bewustzijn voor klimaat en verandering te creëren.  In december zijn ze te horen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Kerkweg 29 , Santpoort-Noord. Een half uur voor aanvang is de zaal open. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.