Raadssessies 15-11 in acht interviews

Raadssessies 15-11 in acht interviews
Foto: RTV Seaport

De raadssessies van donderdag 15 november in acht interviews.

Interview 1 – Marianne Vos en Els Zorgdrager

Mevr. Zorgdrager (D66V) wil weten of het vervoer van kinderen met de Regio Rijder, na een ongelukkige start na de zomervakantie is verbeterd. De raad is alert op het punt van subsidie verstrekken aan instellingen, na pijnlijke ervaringen met o.a. de Stadsschouwburg en het Kunstencentrum. Mevr. Vos (Velsen Lokaal) zal kritische vragen stellen, o.a. over het toetsen van subsidietoezeggingen door de gemeente.


 

Interview 2 – Piet Deudekom en Laura Ouderkerk

Laura Ouderkerken (VVD) en Piet van Deudekom (LGV) kijken tevreden terug op de informatieve sessie over de Regiorijder. Na incidenten lijkt de weg omhoog gevonden.


 

Interview 3 – Annette Baerveldt en Robert te Beest

Interview Annette Baerveldt en Robert te Beest: napraten over de sessie over de Algemene Plaatselijke Verordening. De APV heeft minder regels maar staat alles er wel in?


 

Interview 4 – Robin van Kouteren

De ontwikkeling van Kustplaats IJmuiden aan Zee wordt door de SP omarmd. Robin van Kouteren (SP) let bij de plannen o.a. op de relatie met natuur (Natura 2000) en milieu (Tata).


 

Interview 5 – Jan Müter

De zoon van oud-raadslid Jan Müter maakt gebruik van een busje van Regiorijder met steeds wisselende chauffeurs. Verwacht hij na deze sessie verbetering?


 

Interview 6 – Cas Schollink

De informatieve sessie over Kustplaats IJmuiden aan Zee gaf een positief beeld van de kansen die het plan met zich meedraagt, volgens Cas Schollink (VVD). Een aandachtspunt voor de VVD is bereikbaarheid.


 

Interview 7 – Marianne Vos en Bas de Ruig

De raad wil meer grip op het subsidiebeleid. Een interview met Marianne Vos (VL) en Bas de Ruig (D66) over hun ideeën hierover.


 

Interview 8 – MaartenJan Hoekstra

GroenLinks is bij monde van MaartenJan Hoekstra (GL) enthousiast over Kustplaats IJmuiden aan Zee. Het kan een sfeer oproepen die echt bij IJmuiden past, rauw aan zee en toch met internationale allure.

%d bloggers liken dit: