Last tot dwangsom voor twee bewoners Velsen-Noord

Last tot dwangsom voor twee bewoners Velsen-Noord
Foto RTV Seaport/PR

Op 2 mei 2018 is aan de twee huidige bewoners van een pand aan de Eendrachtsstraat 155 in Velsen-Noord een last tot dwangsom uitgereikt. De ‘last tot dwangsom’ betekent dat beide bewoners ieder een geldboete krijgen van 10.000 euro als zij niet per 1 november 2018 uit het pand vertrokken zijn.

Dat is tot nu toe niet het geval. Het gaat hier om illegale bewoning van dit pand dat direct naast een gasopslag ligt en deel uit maakt van een bedrijventerrein. Al in oktober 2017 is aan deze bewoners kenbaar gemaakt dat zij illegaal op dit terrein verbleven. In het afgelopen jaar is vanuit de gemeente meerdere keren contact geweest om hen ertoe te bewegen het pand te verlaten. Dit echter zonder resultaat.

Door beide bewoners zijn, in verband met deze zaak , gisteren serieuze dreigementen geuit naar een medewerker van de gemeente. Dit wordt niet getolereerd. Hiervan wordt aangifte gedaan.