Kuba Moskee opent zondag haar deuren voor iedereen

Kuba Moskee opent  zondag haar deuren voor iedereen
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Op zondag 4 november organiseert de 25-jarige Kuba moskee van 12.00-16.00 uur voor de tweede keer dit jaar een open dag voor iedereen. Bezoekers worden ontvangen met koffie of thee in de ontmoetingszaal. Hierna kan onder deskundige begeleiding deelgenomen worden aan een rondleiding waar vragen gesteld en foto’s gemaakt kunnen worden.

Verder zijn er zijn stands met informatie over de islam en over de Kuba moskee. Natuurlijk zijn er ook activiteiten voor de kinderen, die kunnen genieten van een gratis suikerpin of popcorn en kunnen deelnemen aan een tekenwedstrijd of zich laten schminken.

Op 16 februari 1993 is de Kuba moskee aan de Planetenweg door de toenmalige burgemeester Anneke Van Dok geopend. Tijdens de open dag zullen ook de Turkse consul-generaal in Amsterdam Engin Arıkan, oud-burgemeester Anneke Van Dok, de huidige burgemeester Frank Dales en de architect van de moskee Siem Schaafsma aanwezig zijn.