Hotel, Skybar en Spa in Witte Theater

Hotel, Skybar en Spa in Witte Theater
Foto RTV Seaport/Chris Hoppenbrouwer

De gemeente verkoopt het Witte Theater aan de Velsense projectontwikkelaars Johan Stolk (Stolk Ontwikkeling BV) en Jos Mossinkoff (Bik & Arnold BV). Het tweetal wil de voormalige energiecentrale ombouwen tot een hotel en restaurant met een skybar op het dak en een Spa Welness in de kelder.

Dit maakte vastgoed-wethouder Diepstraten dinsdagmiddag bekend tijdens een persconferentie, waarna de twee ondernemers hun plannen ontvouwden. Er komen twee extra verdiepingen met een glazen pui op het bestaande gebouw om een hotel met zo’n vijftig kamers en een horecagelegenheid met een terras en een prachtig uitzicht op de nieuwe zeesluis te kunnen realiseren.

Daarnaast komen er ook een vergaderruimte en een expositieruimte. Van andere maatschappelijke of culturele functies is geen sprake en dat is opmerkelijk, omdat de gemeente het vooraf belangrijk vond om iets van die oude functies overeind te houden. Toch was dit plan volgens de wethouder het beste van de vijf die zijn beoordeeld, waarbij de prijs maar voor 30% meetelde in de afweging. Waarschijnlijk hebben Stolk en Mossinkhoff het gestelde minimumbedrag van 200.000 euro betaald.

Het duurt nog zeker tot 2020 voor het hotel open kan. De eerder geconstateerde bodemvervuiling lijkt geen problemen te geven. Dat geldt nog wel voor het parkeren. Ook wordt de omgeving bij de planvorming betrokken. Na de inspraakperiode besluit de gemeenteraad medio volgend jaar over de benodigde bestemmingsplanwijziging.

Zie ook de berichtgeving van onze mediapartners De Jutter/De Hofgeest en RTV NH.