Video: radiotour Mysterie van mevrouw D

Video: radiotour Mysterie van mevrouw D
Foto RTV Seaport/Chris Hoppenbrouwer

Ook afgelopen zaterdag en zondag wist het publiek de Halkade in IJmuiden te vinden voor de unieke voorstelling ‘Het Mysterie van mevrouw D’. Een radiotour in het kader van de week van de Industriecultuur.

Na plaatsgenomen te hebben in één van de vier golfkarretjes vertrok de stoet richting sluizen en havens van IJmuiden en werd het publiek meegenomen naar het roerige IJmuiden van de jaren ’30. De staalindustrie groeide, de visserij had het zwaar door de wereldwijde crisis, IJmuidenaren hadden moeite zich staande te houden. Als in 1935 de IJmuider politie het zeeschip de Calypso aanhoudt in de Noordersluis, blijkt de passagier aan wie ze graag wat vragen over haar echtgenoot wilden stellen, spoorloos verdwenen. Een grote zoektocht over de sluizen door Oud-IJmuiden en langs de havens volgt.