Witte Theater wordt hotel met skybar en Spa Welness

Witte Theater wordt hotel met skybar en Spa Welness
RTV Seaport / Ron Pichel

De gemeente verkoopt het Witte Theater aan de Velsense projectontwikkelaars Johan Stolk (Stolk Ontwikkeling BV) en Jos Mossinkoff (Bik & Arnold BV). Het tweetal wil de voormalige energiecentrale ombouwen tot een hotel en restaurant met een skybar op het dak en een Spa Welness in de kelder.

Dit maakte vastgoed-wethouder Diepstraten dinsdagmiddag bekend tijdens een persconferentie, waarna de twee ondernemers hun plannen ontvouwden. Er komen twee extra verdiepingen met een glazen pui op het bestaande gebouw om een hotel met zo’n vijftig kamers en een horecagelegenheid met een terras en een prachtig uitzicht op de nieuwe zeesluis te kunnen realiseren.

Daarnaast komen er ook een vergaderruimte en een expositieruimte. Van andere maatschappelijke of culturele functies is geen sprake en dat is opmerkelijk, omdat de gemeente het vooraf belangrijk vond om iets van die oude functies overeind te houden. Zie onze website rtvseaport.nl voor een uitgebreider bericht.