Week van de industriecultuur

Week van de industriecultuur
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Ook dit jaar wordt het bijzondere industriële verleden van het Noordzeekanaalgebied tijdens de herfstvakantie geveird met een reeks activiteiten voor jong en oud. Van 20 tot 28 oktober is de week van de Industriecultuur, waarin het publiek op interactieve wijze kan kennismaken met het industriële karakter van IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.

In IJmuiden start het festival al op vrijdag 19 oktober  met de radiotour ‘Het mysterie van mevrouw D’, een gratis locatievoorstelling van Prins te Paard. Het waargebeurde verhaal gaat over mevrouw D, die met haar zoon uit Algiers terugkeert met het zeeschip Calypso. Haar man is achtergebleven met gestolen diamanten. De politie komt er aan te pas en wil aan boord van het schip de vrouw ondervragen, maar zij blijkt verdwenen.

Bezoekers worden vervoerd in golfkarretjes langs belangrijke plekken uit het verhaal en luisteren via de koptelefoon naar de radio-uitzending. ZIe www.industriecultuur.nl voor het bestellen van kaarten en info: