Geef uw mening over Schiphol

Geef uw mening over Schiphol
foto RTV Seaport/PR

Heeft u een mening over de toekomst van Schiphol? Tot en met 20 november kunt u van u laten horen via internet. De internetconsultatie is een van de stappen in een breed traject dat de Omgevingsraad Schiphol (ORS) in september is gestart. Dit in antwoord op het verzoek van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen om de bevolking breed te raadplegen over hoe zij denkt over de ontwikkeling van Schiphol.

Via tien onderwerpen met diverse vragen per onderwerp worden inwoners uitgenodigd om hun persoonlijke ervaringen te delen (als reiziger, omwonende, werkzaam op en om de luchthaven, etc.). De onderwerpen gaan onder meer in op de ontwikkeling van Schiphol, hinder, nachtvluchten, wonen nabij Schiphol en luchtkwaliteit (CO2-uitstoot en ultrafijnstof). De vragen zijn te vinden via www.omgevingsraadschiphol.nl

Medio december 2018 wordt de consultatie afgerond met een luchtvaartdag. Daarna worden de resultaten verwerkt in het advies van de ORS aan de Minister. Dit advies is bedoeld voor het kabinet om beleid en regelgeving in te vullen voor de ontwikkeling van Schiphol tot en met 2030.