Raadsessies 17 oktober in vijf interviews

Raadsessies 17 oktober in vijf interviews
Foto RTV Seaport / Peter Denkema

In de raadsessies van 17 oktober ging het over de bestemmingsplannen Velserbroek en Orionweg, het politiewerk, veiligheid en de ondermijning daarvan en de Algemene Plaatselijke Verordening. Raadsplein TV was erbij en nam de onderstaande interviews af, die tezamen een samenvatting van de avond geven.

Marian en Rene van de bloemenkraam de Rozenhoek in Velserbroek komen inspreken. Ze willen graag dat hun bloemenkraam een kiosk wordt die mag blijven staan:

Peter Stam (Velsen Lokaal) kijkt nuchter naar de plannen voor drie nieuwe flats aan de Orionweg. Velsen Lokaal gaat voor het algemeen belang en dat betekent dat er snel gestart moet worden met bouwen, volgens het bestaande plan. Er speelt meer dan het probleem van schaduwwerking, Stam wijst op de grote woningnood in de gemeente:

Het inrichtingsplan voor de nieuw te bouwen flats aan de Orionweg blijft moeilijk, met winnaars en verliezers. Sander Smeets (D66V) pleit voor plaatsen van de flats op de rooilijn en legt uit waarom:

Kitty Wolfs (VL) en Laura Ouderkerken (VVD) praten na over de sessie veiligheid en ondermijning. Bij evenementen moet de organisatie zelf voor veiligheid zorgen en samen kunnen we iets doen aan ondermijning (witwassen, drugs en criminaliteit):

Annekee Eggermont (CDA) en Ben Hendriks (PvdA) blikken terug op de informatieve sessie over de aanpassing van de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. De burger en ondernemer kunnen een sneller, sympathieker en simpeler APV verwachten. Vanavond werd duidelijk hoe het participatieproces is verlopen bij het vormgeven van de kaders voor een nieuwe APV: