Altviool en Accordeon, muziek uit de Balkan

Altviool en Accordeon, muziek uit de Balkan
© RTV Seaport /PR

Tango’s, milonga’s en polka’s, muziek na aan het hart van de klassiek geschoolde (alt)violist Florin Negreanu. Op zondag 14 oktober om 15.00 uur komt hij, samen met de accordeonist Henk Tiebosch een concert verzorgen waar iedereen blij van wordt. “Overal waar wij gaan, wij nemen de zon en de feest met ons mee! “, aldus Florin Negreanu die geboren is in Roemenië.

Florin en Henk ontmoetten elkaar op een feest van vrienden en hun spontaan samen musiceren werd zo enthousiast ontvangen en de muzikale klik tussen de muzikanten zo groot, dat ze besloten het vaker te doen. Inmiddels hebben ze een heel repertoire opgebouwd. Het is een reis naar de Argentijnse tango en weer terug. Van Piazzolla tot de Czardas van Monti.

Ze popelen om met het prachtig samenspel van altviool en accordeon aan het publiek te laten horen.