Kinderen vieren Dag van de Duurzaamheid

Kinderen vieren Dag van de Duurzaamheid
© RTV Seapport / Chris Hoppenbrouwer

Woensdag 10 oktober was de Dag van de Duurzaamheid en om dat te vieren kwam wethouder Sebastiaan Dinjens ’s middags naar het Brak-wikkelhuisje aan het Kennemermeer. Hij las een verhaal voor aan de kinderen van de woensdagmiddag-groep van buitenschoolse opvang Partou De Dwarsligger. Het verhaal komt uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’ dat speciaal voor de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid is geschreven, met als thema ‘energie’.

De kinderen van de Franciscusschool gingen aan de slag met opdrachten uit het afvallaboratorium van Klas op Groen vol spellen, proefjes, ontdekkingen en muziek. Klas op Groen helpt scholen, instellingen en bedrijven op een leuke manier om energiezuiniger, bewuster en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.

De leerlingen van de Franciscusschool versierde ook de ‘Toekomststoel’ met hun boodschappen voor een duurzame toekomst. De Toekomststoel is een idee van Jan Terlouw.  De versierde lege stoel zal aanschuiven aan alle vergaderzalen op het stadhuis en andere plekken waar besluiten worden genomen. Hij staat symbool voor de duurzame toekomst die daarmee een stem krijgt bij iedere beslissing. De Toekomststoel kan inspireren, een plek ter overdenking bieden, of symbool staan voor de volgende generatie.

video