Muziekspektakel in jubileumjaar Soli

Muziekspektakel in jubileumjaar Soli
Foto RTV Seaport/PR

Soli, onlangs uitgeroepen tot de beste cultuurvereniging van Nederland, verlegt opnieuw zijn grenzen. Bekende artiesten als Shirma Rouse, Karel Kraaijenhof, Gerard Alderliefste en Cor Bakker maken op zaterdag 25 mei 2019 samen met de diverse orkesten van Soli hun opwachting in een groots muziekspektakel in tennishal Velserbroek.

Aanleiding voor het evenement is het 110-jarig bestaan van de omvangrijke Velsense muziekvereniging. Twintig jaar geleden organiseerde Soli ook al eens een dergelijke evenement in dezelfde hal van de firma Thoolen. Toen zorgde een programma met onder andere Ernst Daniel Smit en Hans Klok met ruim 1700 bezoekers voor een uitverkocht tenniscentrum. Dit keer wordt het spektakel zo mogelijk nog grootser.

De firma Thoolen reageerde direct enthousiast op de plannen van Soli en stelde zijn accommodatie net als in 1999 beschikbaar. Buurman Ranzijn Tuin & Dier stelde vervolgens zijn parkeerplaats ter beschikking. En inmiddels hebben de Rabobank IJmond en de tachtigjarige Rigo Verffabriek IJmuiden zich aangeboden om samen de hoofdsponsor te zijn van wat de RIGO Verffabriek Night of Music gaat heten.

De formule van het muziekspektakel lijkt op dat van de Vrienden van Amstel live. De diverse geledingen van Soli vormen samen een immens orkest van honderd muzikanten, dat instrumentale stukken zal gaan speelt en een aantal gasten zal begeleiden. Daarbij is er extra ondersteuning  van het koor Voices.

Een aantal bekende artiesten heeft inmiddels al zijn medewerking toegezegd. Zoals Shirma Rous, die schitterde in de Beste zangers van Nederland en momenteel de theaters aandoet met een tribute aan Aretha Franklin. De virtuoze bandoleonspeler Karel Kraaijenhof en de vermaarde tv-pianist Cor Bakker zijn ook van de partij. Andere opvallende namen zijn die van DJ DNS, waarmee Soli ook een nummer gaat spelen, en van voormalig Velsenaar Gerard Alderliefste.  Deze zanger, gitarist en componist is op dit moment succesvol met zijn programma Dubbelleven. Regionale inbreng komt van Funky Diva Ezz oftewel sterzangeres Esther de Haas.

Na het muziekspektakel zullen een live-band en een DJ zorgen voor een grootse after party. Meer nieuws over het programma en de kaartverkoop volgt in de komende maanden via nightofmusic.soli.nl en de regionale media.