Dakpannen-concert in ‘t Mosterdzaadje

Dakpannen-concert in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Met het concert van vrijdag 5 oktober om 20.00 uur gaat het dak er af. Althans zo voorspellen de pianisten Patrick Hopper, Wim Voogd en de bariton Joost van Tongeren.

De drie goede vrienden staken hun koppen bij elkaar om met een ‘dakpannen-concert’ een bijdrage aan de bouwkosten te kunnen geven. En ze zochten naar alle soorten muziek waar het thema ‘dak’ in voortkomt. Ze kwamen een heel eind.

Met de Sonate voor piano quatre mains van Beethoven en de Petite Suite van Debussy lijkt het nog niet echt op een dakconcert, maar Joost laat al gauw van zich horen. Met “Boeuf sur le Toit” ( de os op het dak) van Milhaud gaat het dak er echt af. Aanstekelijke melodieën en bitterzoete harmonieën en de sfeer van het Carnaval in Rio. En met ‘Kom van dat dak af’  laten de vrienden horen dat het niet altijd zo klassiek met ze gesteld is.