Velsen-Noord grote winnaar Street League

Velsen-Noord grote winnaar Street League
Foto Ron Pichel

Vrijdagavond zijn de finalerondes van de Telstar Street League gespeeld. Na jarenlange overheersing van Zeewijk waren nu de teams uit Velsen-Noord de grote winnaars.

De Street League is een van de programma’s van Telstar Thuis in de Wijk, die de stichting in samenwerking met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen en de stichting SportSupport organiseert. Bij dit straatvoetbaltoernooi kunnen de deelnemende meiden- en jongensteams net zoveel punten behalen met het voetballen op een pleintje of veldje in de wijk als met het verrichten van een buurtactiviteit die de leefbaarheid ten goede komt. Zoals het schoonmaken van een plantsoen of het verzorgen van een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis. De teams met de meeste punten gaan naar de finales in het Rabobank IJmond stadion van Telstar.

De wedstrijdjes in drie poules leverden uiteindelijk drie winnaars op: het meidenteam Only Legends, FC Strijders (jongens 12-14 jaar) en de Straatvoetbalhyena’s (jongens 15-17 jaar). Alle drie de teams kwamen uit Velsen-Noord en daarmee werd bij de jongens na zes jaar eindelijk de overheersing van Zeewijk doorbroken. De winnaars ontvingen hun prijzen uit handen van sportwethouder Bram Diepstraten, Telstarcoryfee Ruud Geels en directeur Michel Dussel van sponsor Van Mossel Peugeot.