Street League en Telstar@Work succesvol

Street League en Telstar@Work succesvol
Foto Ron Pichel

Vrijdagavond was een geslaagde avond voor en bij Telstar. Niet alleen vanwege de 1-0 overwinning van de Witte Leeuwen op TOP Oss, maar ook vanwege de succesvol verlopen finaleronde van de Telstar Street League en de goed bezochte gelijktijdige bijeenkomst voor de sponsors en partners van Telstar Thuis in de Wijk.

Bij de Street League, een van de programma’s van Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen en de stichting SportSupport, kunnen de deelnemende meiden- en jongensteams net zoveel punten behalen met het voetballen op een pleintje of veldje in de wijk als met het verrichten van een buurtactiviteit die de leefbaarheid ten goede komt. Denk aan het schoonmaken van een plantsoen of het verzorgen van een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis. De teams met de meeste punten gaan naar de finales in het Rabobank IJmond stadion van Telstar.

De wedstrijdjes in drie poules leverden uiteindelijk drie winnaars op: het meidenteam Only Legends, FC Strijders (jongens 12-14 jaar) en de Straatvoetbalhyena’s (jongens 15-17 jaar). Het laatstgenoemde team kwam uit Velsen-Noord en brak daarna na zes jaar eindelijk de hegemonie van IJmuiden-Zeewijk. Alle winnaars, waaronder ook de beste speler en speelster van het toernooi, ontvingen hun prijzen uit handen van sportwethouder Bram Diepstraten, Telstarcoryfee Ruud Geels en directeur Michel Dussel van sponsor Van Mossel Peugeot.

Op de bijeenkomst voor de sponsors en partners vertelde wethouder Marianne Steijn (Sociaal Domein) dat zij het programma Telstar@Work, dat door IJmond Werkt! wordt uitgevoerd in het stadion van Telstar en waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk worden begeleid, graag voor langere tijd wil voortzetten omdat daarmee zulke goede resultaten worden behaald. Van de 40 kandidaten die tot nu toe een traject bij Telstar@Work hebben gevolgd, zijn er 33 met dank aan de jobcoach aan een betaalde baan gekomen. In veel gevallen was dit bij een bedrijf uit het netwerk van Telstar. Het college van B&W stelt de raad daarom voor om Telstar@Work structureel in de begroting op te nemen.

Zie ook onze videoreportage van de finales en prijsuitreiking van de Street League en het toespraakje van de wethouder.